Takie przepisy lubię najbardziej! Ten jest bardzo prosty, bardzo zdrowy i robi wrażenie. A przy tym, smakuje Grecją! Buraki nigdy nie kojarzyły mi się jakąś ciekawą potrawą. Ale dzięki takiemu greckiemu “podrasowaniu”, ich smak staje się bardzo śródziemnomorski. Dobrej jakości ser feta, cytryna, oliwa z oliwek i wcześniej uprażone pestki dyniowe… Co tu dużo pisać… Zobaczcie sami i dajcie znać jak się wam podoba w komentarzu!!!
TU! zobaczysz filmik z propozycją zimowego, greckiego śniadania.
TU! jest przepis na proste, greckie danie obiadowe – “kleftiko”.
TU! jest nasz odcinek, w którym gotowaliśmy w TVN24 BiS u Jakuba Porady.
Carpaccio z buraków wyśmienite. Ale j. polski w wydaniu Janiego fantastyczny. Baaardzo duży postep. Sincharitiria ston Janis. 👏
Z.malymi dodatkami wlasnymi ,ale z grecką i oliwą wyszły wyśmienite!
Super!!!! Bardzo się cieszę!